Välkommen till FATEG!

Så fint att du hittat hit till oss och vår sida.

F.A.T.E.G. –  Föreningen anhörig till en gärningsman.

Det finns säkert olika anledningar till varför du sökt oss, som anhörig, intresserad av frågan, press etc.

Fateg kom till utifrån erfarenheten från oss anhöriga att det inte finns så mycket stöd och råd för oss ute i samhället och hos våra myndigheter. Vi är samtliga medlemmar anhöriga på ett eller annat sätt till en gärningsman. Våra anhöriga sitter i fängelse redan, häktade, anhållna, på rättpsyk eller någonstans där mitt emellan.

Gemensamt för oss är att vi vet hur det är att genomgå processen från dag ett där många av oss chockats över det brott vår anhörige utfört. Vi har mött stängda dörrar då vi inte ansetts vara brottsoffer i begreppets mening. Vi vet hur det är att stå med en miljon frågor och ingen som kan ge svaren.

Några av oss började blogga för att hjälpa oss själva genom bearbetningen av allt som hände. Vi fick väldigt många kommentarer och rop på hjälp från andra anhöriga ute i landet och insåg att vi genom att hjälpas åt måste arbeta aktivt för att ändra begreppet för brottsoffer.

Idag har vi föreningen FATEG, vi har ett dolt forum på ett av våra social media, vi har denna sidan och några av oss föreläser på så många ställen som de bara orkar.

Vi hoppas att du kan få svar på en del av dina frågor här eller att du vågar / orkar ta kontakt med oss för stöd och råd.

 

 

Annonser

3 Replies to “Välkommen till FATEG!”

  1. Hej, såg Pernilla på Malou. Äntligen något för oss anhöriga till de som gjort något kriminellt . Någon som vet hur det känns.. Du gärna komma i kontakt med er… Mår jätte dåligt

  2. Hej! Skulle vilja komma i kontakt med er. Jag har en man som missbrukat och varit kriminell. Han är på behandlingshem nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s